Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
5. 12. 2018,
19.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Natisni članek

samozavest zdravje wellness joga Gwyneth Paltrow

Sreda, 5. 12. 2018, 19.33

5 let, 5 mesecev

Neskromna Gwyneth Paltrow trdi, da je joga priljubljena zaradi nje

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

1

Gwyneth Paltrow | Gwyneth je znana po svoji neskromni naravi. | Foto Getty Images

Gwyneth je znana po svoji neskromni naravi.

Foto: Getty Images

Čeprav joga obstaja že skoraj tisoč let, je v zahodni civilizaciji zaslovela zahvaljujoč igralki Gwyneth Paltrow. To je v zadnjem intervjuju povedala zvezdnica sama, ki je ponovno pokazala, da skromnost ni ena njenih vrednot.

ulični stil, ulična moda, Maja Lazar
Trendi #UličniStil stilistke Maje Lazar, katere mnenje je hotela slišati celo Gwyneth Paltrow

Hollywood že dolga leta ve, da je igralka Gwyneth Paltrow izjemno samozavestna in neskromna zvezdnica, ki se tega niti ne trudi skrivati. Med drugim so to že leta 1999 izpostavili v epizodi serije Seks v mestu, v kateri imata Carrie in njen prijatelj Stanford pogovor o terapevtih.

Stanford ji na vprašanje, zakaj Gwyneth potrebuje terapevtko, odgovori: "Ker trpi zaradi previsoke samozavesti."

Spraševali so jo, kaj sploh je joga in ali je čarovnica

Da je še vedno tako, je dokazala v zadnjem intervjuju za revijo Wall Street Journal, v katerem je izpostavila, da je ona tista, ki je popularizirala jogo in jo predstavila modernemu svetu. "Spomnim se, ko sem jo začela izvajati, so me ljudje spraševali, kaj joga sploh je, ali sem čarovnica in čudakinja."

Oprostite, če bo to izpadlo narobe, a pred kratkim sem se v L. A.-ju udeležila tečaja joge, ko me je 22-letnica za pultom vprašala, ali sem že kdaj izvajala jogo. Obrnila sem se k prijateljici in rekla, da ima ona službo zato, ker sem jaz že izvajala jogo.

Trendi Vojna gospodinj: je Gwyneth Paltrow nova Martha Stewart?

Njeni nasveti so eni najbolj priljubljenih

Morda si 46-letna igralka lasti preveč zaslug, a nihče ne more zanikati, da ima kljub vsemu močan vpliv na svet wellnessa. Zanj se je začela podrobneje zanimati leta 1998, ko je njen pokojni oče zbolel za rakom na grlu. Spominja se, da so jo ljudje tudi zaradi tega gledali postrani, češ:

Kako to misliš, da lahko hrana vpliva na tvoje zdravje, ti psiho?

Nadaljevala je z nasveti prijateljem, kaj naj kupujejo in doživljajo, kar je kasneje pretvorila v uspešen posel in spletno stran. "Pravzaprav iščemo stvari, ki so nam všeč, in to delimo z ljudmi," je opisala svojo uspešno stran Goop. "Naj gre za restavracijo, kremo, karkoli. Naši nasveti so zelo dobro sprejeti."

Zanjo si Gwyneth v prihodnosti želi, da bi lahko uspešno stala na svojih nogah, brez neposredne povezave z njenim slavnim imenom.

Napisala je že več knjig. | Foto: Getty Images Napisala je že več knjig. Foto: Getty Images

Pa vendar niso vsi njeni nasveti dobri. Pred letom in pol so strokovnjaki opozorili, da se lahko zastrupite, če kuhate po njenih receptih. Raziskovalni tim z univerze v Severni Karolini je izpostavil nevarne recepte iz kuharskih knjig, ki ju je izdala v letih 2013 in 2015:

Gwyneth Paltrow
Trendi Recepti Gwyneth Paltrow vam lahko resno škodijo

"Imam res fascinantno življenje"

V intervjuju, ki bo v celoti objavljen 15. decembra, je še razkrila, da je s tem, kdo je in kaj počne, zadela na loteriji. "Sem oseba, ki je začela svoj posel, imam neverjeten dostop do izjemnih ljudi, oblikovalcev in umetnikov in imam res fascinantno življenje." Pa vendar: "A po drugi strani se postaraš, postaneš godrnjav in hočeš živeti kot puščavnik."

"Tukaj sem samo enkrat, zato hočem neverjetno življenje. Nekoč sem sedela v prikolici, kadila cigareto in čakala, da se na vratih prikaže Ethan Hawke. A poglejte me zdaj."

A Ethana Hawka na stran, Gwyneth je trenutno sveže poročena s producentom Bradom Falchukom, s katerim sta v zakonski jarem skočila konec septembra. Pred njim je bila več kot deset let poročena s pevcem skupine Coldplay, Chrisom Martinom, s katerim ima dva otroka, sina Mosesa in hčerko Apple.

Septembra letos se je poročila s producentom Bradom Falchukom. | Foto: Getty Images Septembra letos se je poročila s producentom Bradom Falchukom. Foto: Getty Images

Preverite še:

Gwyneth Paltrow
Trendi Gwyneth Paltrow ima prav poseben razlog, da ne jé hobotnice
Gwyneth Paltrow
Trendi Gwyneth Paltrow je objavila vodnik do analnega seksa
Ne spreglejte