Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 3. 2012,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 29. 3. 2012, 13.50

8 let

Kdo je kdo na ljubljanskem modnem tednu – drugič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvem sklopu torkovih večernih modnih revij priznanih slovenskih modnih oblikovalcev se bo v drugi skupini predstavilo novih pet oblikovalcev - med njimi bo tudi gostja iz tujine.

Matevž Faganel/m*faganel

Eden redkih moških predstavnikov slovenskega modnega oblikovanja je poznan po svojih klasičnih kosih z mladostnim in sodobnim pridihom, ki ga doseže z zanimivimi kroji in detajli. Dejaven je tudi na področju organiziranja modnih dogodkov – skupaj z Društvom Soto je recimo organiziral mednarodni sejem mode Jug-Jugovzhod. Za njegov najbolj značilen kos velja mala črna obleka, na lanskem tednu mode pa je presenetil z ženstveno in zelo nosljivo kolekcijo.

Sanja Grcić/Firma Ljubljana

Še ena izkušena modna oblikovalka, ki je pred nedavnim skupaj z Matevžem Faganelom in Nino Šušnjara odprla tudi trgovino Koda 386, je Sanja Grcić, ki oblikuje za svojo blagovno znamko Firma Ljubljana. Sanja ima kopico izkušenj tako doma in v tujini, pohvali pa se lahko s številnimi sodelovanji z režiserji in fotografi. Od modnega tedna pričakuje profesionalno organizacijo, spoštljiv odnos do oblikovalcev, medijev in publike ter priložnost, da se oblikovalci predstavijo zainteresirani in strokovni javnosti.

Aleksandra Brlan

Precej sveže ime na domačem modnem prizorišču je Aleksandra Brlan, ki pa je že na jesenskem modnem tednu presenetila s svežino in živahnostjo svoje pomladne kolekcije. V preteklosti je delovala kot stilistka, urednica in kostumografinja, še danes pa se njeno delo in zasebno življenje močno prepletata. Čeprav meni, da je slovenska moda usmerjena v tujino, pa pravi, da je najbolj vesela, da lahko deluje v domačem okolju.

Maja Ferme/Maja Ferme fashion

Maja Ferme je priljubljeno ime domače modne scene, še posebej rade po njenih feminilnih večernih toaletah posegajo slovenske zvezdnice. Na modo gleda kot na umetnost in po tem principu tudi izdeluje vsa oblačila. S kolekcijo, ki jo bo na modnem tednu predstavila v torek, želi postaviti ogledalo realnemu družbeno-političnemu dogajanju v Sloveniji, namenjena pa bo sodobni poslovni ženski. Za modni šov pripravlja tudi posebej za to priložnost zasnovano glasbeno podlago.

Nicola de Main

Letošnji modni teden bo zanimiv tudi zaradi gostje iz tujine. Svojo kolekcijo, ki je nastala v sodelovanju z znamko Nivea, bo namreč predstavila londonska modna oblikovalka z več kot desetletnimi izkušnjami Nicola de Main. Njene kose opisujejo besede prefinjenost, simpatičnost, eleganca in nežna rahločutnost so zapisali na organizatorji ljubljanskega modnega tedna. Njena predstavitev bo povezala dva koncepta – modo in lepoto.

Ne spreglejte