Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2012,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 4. 4. 2012, 10.57

8 let

Presenetili Maja Štamol in Urša Drofenik, Miro Mišljen spet osupnil s krvavo Ano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na drugem dnevu prvega sklopa tedna mode so se predstavili modni oblikovalci, ki so bili na tednu mode praktično novinci. Nekateri so presenetili, spet drugi pa šokirali, tretji nas nasmejali.

Modna oblikovalka iz Rogaške Slatine je že dobro poznano ime predvsem v svetu estrade. Njene obleke nosijo številne slovenske zvezdnice, nekaj pa se jih tudi pojavi na rdečih preprogah po tujini. Urša Drofenik, ki je bila po reviji zelo navdušena in evforična nad svojim uspehom, njen uspeh pa je prišla proslavit tudi žena našega premierja, Urška Bačovnik Janša, je s kolekcijo, ki jo je zasnovala za jesen in zimo 2012/13, presenetila. Sicer je ostala zvesta sami sebi, a je vseeno pokazala drugačno znamko, kot smo je bili navajeni. Njena inspiracija za izdelavo kolekcije so bile vesoljske galaksije. Urša je povedala, da so mnogi pričakovali ''vesoljske obleke'', a njen namen ni bil šokirati, pač pa ostati to, kar je in pokazati delček več. In to je tudi storila. ''Enkrat sem naključno našla neko fotografijo galaksije in se potopila v njene neskončne oblike, barve in svetlobe.'' Skozi materiale s svetlečimi detajli je zlita klasična ekstravagantna zasnova, v kateri smo včeraj na modni brvi imeli priložnost videti črno-bel preplet, pa preplet pariško modre v srebrno, temno modre v turkizno, vijoličasto v modro rožnato in tako dalje. Urša je vse detajle na svojih oblekah seveda skrbno preučila in jih skupaj povezala v celoto in njen prepoznavni detajl – korzet.

Simono vedno znova navdihne poslovna ženska, njena moč, intuicija in sposobnost krmarjenja med življenjskimi vlogami. Kot pravi sama, ženskam v boju za enakopravnost z moškimi ni treba izgubiti ženskosti. Rdeča nit kolekcije za jesen in zimo so bili poleg trajnosti še igrivi, zapeljivi in sproščeni suknjiči in hlače, taki, kot bi jih danes nosila Grace Kelly. Poznamo jo predvsem po njenih ekološko navdahnjenih kreacijah, ki jih je pokazala tudi včeraj. Njeno vodilo za to kolekcijo je bilo tudi, da naj ženske ukradejo suknjiče svojim moškim in jih nosijo same. In na modni brvi so navdušili prav ti. Simona jih je predelala, jih obrnila, da je bila sprednja stran zadaj, ali pa je bila podloga na zunanji strani. Poigrala se je tudi z moškimi srajcami in dokazala, da je reciklirana moda resnično nosljiva in ne le nek zmazek na ženskem telesu.

Modna oblikovalka, ki ustvarja v Žalcu, je s svojo raznoliko in polno kolekcijo resnično presenetila. Videti je bilo mogoče zanimive in drzne tope, ultra kratke hlačke, ženstvene kombinezone, koktejl obleke, večerne obleke in za veliki finale je Maja na koncu pripeljala na modno brv tudi čudovito plapolajočo poročno obleko. Veliko je bilo transparentnih materialov, ki božajo žensko telo. In tega Maja zares pozna. Kot sama pravi, je njeno vodilo to, da njene kreacije niso primerne le za ženske s konfekcijsko številko 36, temveč, da se prilegajo in laskajo vsem postavam. Njena kolekcija je izdelana za potrebe drzne, posebne in sodobne ženske, ki bo opažena na ulicah Ljubljane, Milana, Pariza in New Yorka. Ostala je zvesta svojim ljubim barvam, črni, fuksija, puder in zlata in jih popestrila in razbremenila z drznim in vedno bolj modnim fluorescentnim nakitom modne oblikovalke Bojane Kovačič Zemljič, ki deluje pod znamko E2RD. Vsekakor prava modna poslastica in dovršena modna zgodba!

Vladimira Kralj se je na tednu mode predstavila že lanskega oktobra. Svojo modno kariero je začela kar s Prešernovo nagrado za svoje diplomsko delo Kolekcija za odrasle lutke, izobraževala pa se je tudi na Nizozemskem, slovi po ženstvenih kosih, ki obenem nosijo pridih sodobnosti in preteklosti. Za to kolekcijo je sodelovala tudi z ilustratorko in grafično oblikovalko Petro Radulovič, ki je poskrbela za potiske sanjskih rajskih ptic, in s skupnimi močmi sta ustvarili zabavno, punčkasto, seksi in radoživo kolekcijo. Inspiracijo je, kot sama pravi, našla v reklami Coca Cole, zato jo je tudi naslovila Love It Light. Njena kolekcija je bila zelo živahna in barvita, veliko, na trenutke celo preveč, pa je bilo detajlov, kot so pasovi, broške, čipke in perlice.

Miro, ki že nekaj časa ustvarja v Beogradu in je inspiracijo za svojo kolekcijo našel tudi na svojem popotovanju po Indiji, je navdušil še preden je na modno brv poslal prvo manekenko. Glasba, ki jo je izbral, je govorila zgodbo o sodobni Ani Karenini, njegova kolekcija se sicer imenuje Sodobna Ana, od trenutka naprej, ko se vrže pod vlak in se transformira v njegovih petnajst lookov kolekcije. Ti so imeli skupno nit tudi v kapah, ki jih je Miro manekenkam poveznil čez oči, kot simbol, da ne bi videle slabega in zla, ki se dogaja po svetu. ''Nihče ni samo dober ali samo slab,'' je mišljenje avtorja, ki verjame v Boga in bi mu bil rad blizu tudi s svojimi kreacijami. Z vsako novo kolekcijo Miro šokira, čeprav, kot pravi sam, to ni njegov namen. Rad opozori na pereč problem v naši družbi in to je storil tudi tokrat, ko je sporočil, če njegov brat ne more uloviti ribe, ga je dolžan nahraniti.

Ne spreglejte