Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
12.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 12.32

6 let, 7 mesecev

Konec je: izgubili so 57,8 kilograma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nuška, Jožica, Bernard in Boštjan so prišli do prve ciljne črte. Prehodili so 8-tedensko pot življenjske preobrazbe in šele zdaj so se začeli zavedati, kako pomembna je bila njihova pustolovščina.

Akcija Povrni si svojo postavo se je končala v velikem slogu: s presenetljivimi številkami, širokimi nasmehi in veliko novega optimizma, ki bo naše kandidate spremljal na nadaljnji poti. "Dosegli smo veliko, vendar samo prvo etapo do pravega cilja," so se strinjali prav vsi. Bernarda, Jožica, Nuška in Boštjan so svoje življenje obrnili na glavo, Nupo 360° program jih je usmeril, zdaj je na njih, da z novim znanjem nadaljujejo.

Sploh ni bilo tako težko! Prve tri dni je bilo najbolj težko, potem pa je steklo kot po maslu! Skupaj so izgubili neverjetnih 57,8 kilograma: Bernarda 17,3 kilograma, Jožica 15, Boštjan 13,8 in Nuška 11,7. "Sploh ni bilo težko," so se strinjali prav si, ki so nejeverno zrli v računalnik in z občudovanjem gledali svoj napredek. Zmanjšali so se boki, obseg pasu in stegna. Kar pa je še najpomembnejše: pridobili so mišično maso in izgubili ogromno telesne maščobe.

Rezultati pa niso vidni le na njihovih telesih, vsi opazijo, da so bolj vitalni, zdravi in veseli.

"Nupo je spremenil moje življenje na boljše" Bernarda je presegla svoja pričakovanja in če se je še lani borila sama s sabo in iskala smisel življenja, je s pomočjo akcije Povrni si svojo postavo spet stara nasmejana Bernarda: "Prijatelji mi pravijo, da sem spet jaz. Spet sem pozitivna in nasmejana. Bolj sem samozavestna in srečna." Z odločnostjo razmišlja tudi o jutrišnjem dnevu: "Jutri si bom sicer privoščila čevapčiče, o njih sem sanjala zadnjih osem tednov, potem pa bom vztrajala po začrtani poti v kombinaciji Nupo dietne prehrane z ostalo zdravo prehrano. Želim izgubiti še nekaj kilogramov. Predvsem pa bi rada še dodatno preoblikovala svoje telo."

Kaj pa pravita danes njena otroka, ki sta ji ves čas stala ob strani? "Da naj vztrajam naprej, ker želita imeti zadovoljno mamo, ki je srečna in nasmejana. Vesela sta zame."

"Moja omara je prazna" Čeprav je bila mogoče na začetku nekoliko skeptična, je Nuška Drašček že po enem tednu dojela, da je njen cilj uresničljiv. "Takoj sem na telesu začela opažati prve spremembe. Nisem pričakovala, da bom izgubila toliko centimetrov obsega. Sploh nimam več oblačil, ki bi mi bila prav," ponosno pove in doda, da končno lahko posega po garderobi še iz "tistih drugih časov".

"Zadovoljna sem, ker sem naredila nekaj tudi za svoje zdravje, saj so bile številke že kar kritične. Sploh nisem vedela, da je bilo tako hudo, šele zdaj opazim razliko," in tudi ona kar prekipeva od energije, z mislijo pa je tudi pri naslednjih mesecih: "Z možem raziskujeva nove različice zdravih obrokov. Veselim se novih receptov." Nupo bo sicer še vedno del njenih dnevnih jedilnikov, hkrati pa bi se rada prehranjevala po navodilih strokovnjakov Nupo akademije.

"Hčerki me ne prepoznata" "Neverjetno, nisem pričakoval takšnega rezultata. Končno sem premagal slabo rutino, se navadil na šest zdravih obrokov na dan in kar je tudi zelo pomembno: v sebi sem spet prebudil staro športno žilico," je bil zelo jasen vedno dobro razpoložen Boštjan, ki se vsem navzočim zelo rad pohvali s svojim novim trebuhom: "Poglej, ni ga več!"

Tudi on je največjo podporo v osemtedenski preizkušnji našel prav doma. Ženo je že dolgo skrbelo za njegovo zdravje, zato je ponosna, da se je Boštjan vzel v roke. "Zdaj sem ji tudi bolj všeč," se nekoliko pošali in še pove, da sta tudi njegovi hčeri navijali zanj: "Navdušeni sta. Sploh me ne prepoznata."

"Bolj sem si všeč" Tudi Jožica ni mogla verjeti, da ji je uspelo, saj se z odvečnimi kilogrami bori že praktično vse življenje. "Čisto sem drugačna. Ne rabim več toliko spanja, tlak se mi je znižal, nisem utrujena, več imam energije in želje po športnih aktivnostih. Bolj sem si všeč."

Izguba petnajstih kilogramov je zanjo zelo dobra popotnica za naprej, saj je tudi zanjo to šele začetek. Tudi naprej se bom držala spremenjenega življenjskega sloga. "Rada bi prišla do 70 kilogramov."

Pripravili smo jim presenečenje! Vsak uspeh si zasluži posebno presenečenje. Nuški, Bernardi, Jožici in Boštjanu smo še enkrat pokazali, kako so bili videti pred osmimi tedni in šele ko so se zagledali na velikih plakatih, so dojeli razsežnost njihovega dosežka. Bravo!

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte