Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
9.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 9.49

6 let, 7 mesecev

"Mami, ko boš imela krizo, te bova usmerila na pravo pot"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naši kandidati za akcijo Nupo Povrni si svojo postavo imajo srčne podpornike, ki jih bodrijo in jim pomagajo, ko je najtežje. Pot do življenjske preobrazbe je zato lažja in tudi vedno bližja.

Boštjan, Bernarda, Jožica in Nuška so po petih tednih vedno bližje uresničitvi svojih ciljev. S pomočjo Nupo 360° programa so na dobri poti k življenjski preobrazbi, vendar brez podpore najbližjih ne bi šlo.

"Zdaj že jemo skupaj" Pred kamero smo povabili Nuškinega moža Miho Rojka, ki je pri Nuški takoj začel opažati velike spremembe. Rezultati niso vidni samo na njenem telesu, najbolj očitna je energija, ki jo izžareva, kar ji pomaga tako v družinskem življenju kot tudi v glasbenem, saj so njeni delovniki zelo zasedeni.

Najbolj težki so bili prvi dnevi programa, nam je zaupal Miha, takrat sta morala s sinom jesti sama, da ne bi Nuške kaj premamilo. "Zdaj je že lažje, jemo skupaj. Tudi skuha nama že kosilo." In čeprav je bila Mihu Nuška tudi prej zelo všeč, je vesel, da se je odločila za spremembo življenjskega sloga, predvsem zaradi zdravja in splošnega počutja.

"Ponavadi imava šele zvečer čas za kakšen pogovor. Prej je bila zaradi številnih obveznosti zelo utrujena, zdaj je čisto drugače." Nupo očitno blagodejno vpliva tudi na njun zakon. Vsak trud pa mora biti poplačan s kakšno nagrado. Kako bo Miha ob koncu programa Povrni si svojo postavo presenetil Nuško, pa si oglejte v videu.

Otroka sta njena največja navijača Bernardina otroka, 23-letna Nastja in 18-letni Aljaž, sta njena največja podpornika. Včasih jo pospremita tudi na trening, tam smo ju ujeli in z njima posneli zanimiv pogovor. Povedala sta nam, da se je mama v zadnjih tednih popolnoma spremenila, je bolj družabna, nasmejana in samozavestna. Ne poseda več pred televizijo, veliko hodi ven in je zelo aktivna.

Še vedno pa se drži obeh začrtanih ciljev: da bo prehodila dvesto kilometrov na mesec in da bo splezala na Triglav – tja jo bosta pospremila tudi Aljaž in Nastja. Aljažu pa je obljubila še nekaj: da bo do njegovega maturantskega plesa naslednje leto čisto drugačna mami – v pravi formi in s pravo bolj zapeljivo obleko, s katero bo lahko končno razkazala svoje nove obline.

Jožica bo dobila morje Tudi Jožičin partner je zelo navdušen nad spremembo, ki jo doživlja njegova partnerica: "Njena preobrazba se mi zdi super, iz dneva v dan me preseneča, saj jo je veliko manj skupaj kot pred dobrim mesecem, ko je začela z dietno prehrano Nupo."

Jožica in Goran sta skupaj šele deset mesecev, vendar dovolj, da je postal njen največji podpornik. "Na njej mi je vse všeč. Trenutno pa najbolj to, da hujša z Nupo in ne preživi več toliko časa v kuhinji in se ne obremenjuje s tem, kaj bo jedla."

In kako Jožica prenaša to preobrazbo in dejstvo, da se prehranjuje izključno z dietno prehrano Nupo? "Glede na to, da ima rada hrano, v katero lahko ugrizneš, je to zelo nizkokalorično dieto dobro sprejela. Kadar je imela željo po grizljanju, jo je rešila in si naredila solato, ki jo je začinila samo z limoninim sokom. Ima več obrokov na dan kot prej, tako da ji dieta ne dela preglavic, čeprav je zelo nizkokalorična." Njegova glavna vloga pri njenem spreminjanju je predvsem to, da mora večkrat pohvaliti njen napredek.

In kako jo bo nagradil, ko bo dosegla svoj cilj? S počitnicami in novimi kopalkami.

"Veselim se 'polovičnega' Boštjana" Boštjan in Tatjana sta poročena že 25 let, na poročni dan ga je bilo pol manj, se spominja Boštjan, zato je eden njegovih glavnih ciljev, da se približa takratni konfekcijski številki. "Zelo me veseli, da se je odločil za sodelovanje v programu in da je bil izbran," nam je povedala njegova žena, ki jo je v zadnjih letih skrbelo predvsem tveganje, ki ga za zdravje predstavlja prekomerna teža. "Lepo ga je videti, kako s treningov in merjenj domov prihaja zadovoljen in ko ves nasmejan že obleče nekatera prej premajhna oblačila. Zelo se veselim 'polovičnega' Boštjana, predvsem zaradi njegovega zdravja.

"Preden se je vključil v Nupo program Povrni si svojo postavo, je Boštjan živel v začaranem krogu: zaradi zdravstvenih težav se ni smel ukvarjati s športom in je obsedel pred televizorjem. "Bil je utrujen in zaskrbljen. Sedenje pa je prineslo dodatne kilograme in stanje poslabšalo," nam še pove in doda, da je zdaj bolj vesel in poln optimizma, ima več energije in lažje premaguje dnevne in fizične napore. "Spet postaja tisti pravi." Nupo pozitivno vpliva tudi na njun odnos, saj bolj aktivno preživljata čas v dvoje, hodita na sprehode, kolesarita in telovadita.

Večjih kriz v zadnjih petih tednih Boštjan sicer ni imel, Tatjana pa nam zaupa, da se je enkrat prekršil s koščkom čokolade. Najtežje je na začetku prenašal treninge, saj so bile bolečine po njem kar hude: "Takrat sva šla skupaj v savno in kar nekajkrat sem mu zmasirala hrbet."

Kaj pa nagrada na koncu programa? Njegova glavna motivacije je, da bo končno lahko oblekel obleke izpred desetih let. "Imava pa tudi dogovor, da bo šel na nekajdnevni izlet v katerikoli park z vlaki smrti po svetu."

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte