Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 5. 2014, 8.00

6 let, 7 mesecev

Nina Maurovič: Tako sem izgubila 36 kilogramov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi Nini Maurovič je dietna prehrana Nupo spremenila življenje. Ni samo izgubila 36 kilogramov, saj je tudi šport spet postal pomemben del njenega življenja.

Glavna krivka za to, da se je Nina Maurovič srečala z Nupo dietno prehrano, je njena sodelavka na televiziji Špela Grošelj, ki je med drugim nad Nupo dietnimi napitki in dietnimi juhicami navdušila tudi Rebeko Dremelj.

"Snemanje oddaje je potekalo na 14 dni in vsakič je je bilo manj," se Nina spominja Špeline izkušnje z Nupo dietno prehrano. "Pa vem, da je ona res rada dobro jedla, zato sem si rekla: 'Če ona zmore, potem bom tudi jaz.' Če Špele ne bi bilo, potem bi imela verjetno še vedno 36 kilogramov preveč."

Nina Maurovič je znana po tem, da zelo pazi na izvor hrane, ki jo zaužije, ima svoj vrt in skrbi za zdravo pridelavo svoje zelenjave. "Preden sem se odločila za Nupo, sem se zelo pozanimala o sestavinah v njegovih izdelkih. Prepričalo me je to, da je res čisto vsaka vsebina pri Nupu skrbno preverjena in načrtovana." Njen najljubši izdelek je Nupo dietna juha s pekočim tajskim piščancem.

S pomočjo dietne prehrane Nupo ste izgubili 36 kilogramov. Kako danes vzdržujete to težo? Toliko kilogramov sem izgubila v več etapah v letu in pol, vmes trikrat zelo intenzivno samo z dietno prehrano Nupo, sicer pa sem kombinirala nadomestila obroka ploščice Nupo ter dietno prehrano z zdravimi obroki. Svojo težo tudi zdaj vzdržujem na podoben način. Prehranjujem se sicer precej normalno, ampak naučila sem se, da vsako jutro dobro razmislim, kaj bom tisti dan jedla. Če vem, da ne bo priložnosti za normalno kosilo ali malico, si v torbico spravim sadje in prigrizek Nupo.

Kako je Nupo spremenil vaš življenjski slog? Moje življenje se je zelo spremenilo. Obdobje hude čezmerne teže je bilo razmeroma kratko, trajalo je približno osem let. Pred tem sem bila aktivna in zelo vitka športnica. Šele z Nupo dietno prehrano sem se vrnila k zdravemu načinu življenja: spet sem športno aktivna in naučila sem se uživati šest obrokov na dan s skrbno načrtovani in izbranimi sestavinami. Trudim se, da telesu ponujam tisto, kar potrebuje.

S katerim športom se ukvarjate? Nič posebnega. Vedno sem zagovarjala teorijo, da se moramo gibati tako, kot nam ustreza. Če je gibanje po nareku, ga ne bomo opravljali, če nam je v veselje, pa bomo to delali zato, ker si to želimo. Ogromno hodim v hribe, kolesarim in tečem. Prišla sem do točke, ko vsak dan čutim potrebo po gibanju.

Si kdaj privoščite kakšno kulinarično pregreho? Da, seveda! Kakšno bi bilo življenje brez tega? Če človek na vsak grižljaj gleda s slabo vestjo, ni naredil nič. Treba je dobiti občutek za to, koliko energije ima posamezna vrsta hrane in kako to uravnotežiti. To mi sedaj najbolj uspeva ravno z nadomestki prehrane Nupo v obliki ploščic in napitkov v tetrapaku ter tudi dietnih juhic.

Ko sem v preteklosti preizkušala različne diete, nikoli nisem znala izbrati prave hrane, vedno mi je nekaj manjkalo. Slabost številnih nestrokovnih diet je ravno v napačni izbiri obrokov, ki nimajo dovolj hranljivih sestavin, zato se pojavita utrujenost in celo slabokrvnost. Ravno zato so te diete tako neuspešne.

Kako ste se v času programa Nupo motivirali? Ni se bilo težko motivirati, saj sem že takoj na začetku izgubila veliko kilogramov. To je najboljša motivacija. Krizo sem imela samo prve dni, ker je bil moj želodec navajen, da sem jedla samo enkrat ali dvakrat na dan, in sicer enkrat sendvič, drugič pa obilno večerjo. Z Nupo dietno prehrano sem morala svoje telo navaditi na več manjših obrokov na dan. To je bilo na začetku najtežje.

Kako je na spremembo vašega življenjskega sloga gledal vaš sin? Verjetno je kmalu opazil, da se z vami nekaj dogaja. On ima zelo zanimivo mnenje. Zelo mu je sicer všeč, da sem tako aktivna, kar je bil poleg zdravja eden glavnih razlogov, da sem se odločila za spremembo življenjskega sloga. Po drugi strani pa, ko se crkljava, ves čas poslušam, da nisem več mehka in da to ni "fajn". Ampak s tem se mora pač sprijazniti.

Ste v tem času spremenili tudi svoj slog oblačenja? Seveda, vrnila sem se k slogu, ki sem ga imela, preden sem se zredila. Z odvečnimi kilogrami sem bila obsojena na bolj vrečasta oblačila, tunike in na modo za močnejše, ki še vedno nima veliko izbire. Zdaj se lahko lepše oblečem, nisem pa nikoli preveč drzna ali izzivalna. Pravzaprav imam dva sloga: ali sem elegantno-poslovna ali pa čisto športna.

Ste mogoče v tem času prepričali tudi kakšno prijateljico, da vam je sledila? Bilo jih je kar precej. Pred kratkim je prijateljica, ki v življenju nikoli ni bila vitka, s pomočjo programa Nupo shujšala za več kot trideset kilogramov. Stara je štirideset let in še nikoli ni bila videt tako dobro kot zdaj.

Kako bi naše kandidate, ki se bližajo koncu progama Nupo, spodbudili in motivirali, naj ne obupajo? Zdržite še naprej! Najbolj učinkovito je prav obdobje prvih osmih tednov, ko si samo na dietni prehrani Nupo. Po tem imejte v glavi predvsem to, da morate posvojiti ta način prehranjevanja tudi za naprej.

Kaj ste sami najprej pojedli, ko ste končali osemtedenski program Nupo? Jabolko. Že od nekdaj pojem ogromno sveže zelenjave in sadja in ravno to mi je najbolj manjkalo v tistem času. Šele potem sem ugotovila, da bi lahko že vmes pojedla kakšno sadje ali zelenjavo. V tistem času sladkarij sicer nisem pogrešala, najbolj sem sanjala o kakšnem klasičnem obroku: o mastni pečenki in praženem krompirju. Pa saj si zdaj tudi to kdaj privoščim, ampak danes so porcije manjše.

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte