Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2014,
13.52

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2014, 13.52

6 let, 8 mesecev

Po prvem tednu so se znebili desetih kilogramov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začetek programa Povrni si svojo postavo je več kot uspešen. Naši kandidati Nuška, Jožica, Bernarda in Boštjan so skupaj izgubili že deset kilogramov.

Nov teden, nove meritve. Kandidati so z nestrpnostjo po prvem tednu režima na Nupo dietni prehrani čakali na rezultate pri strokovnjakinji Ani Kroflič, mag. farm. Je njihov trud obrodil sadove?

Kaj bodo pokazale številke na tehtnici?

Prav vsi štirje so se od farmacevtke Ane poslovili z nasmehom, saj so v preteklih dneh dosegli pošten minus.

Največjega je "pridelal" Boštjan in tako izgubil že 3,6 kilograma ter kar štiri centimetre v obsegu pasu, zmanjšal se je tudi njegov indeks telesne mase. "Super se počutim," nam je razkril, a priznal, da je imel vmes tudi nekaj trenutkov krize. "Vendar se nisem prekršil." Ana Kroflič, mag. farm., ga je potolažila in mu razložila, da dnevno lahko svojim šestim dietnim obrokom Nupo doda do 400 kalorij zdravih živil: "Izbirate lahko med zelenjavo in ne preveč sladkim sadjem, privoščite si lahko tudi kakšne polnovredne hidrate, kot so polnozrnate testenine ali riž, ter predvsem beljakovine v obliki pustih piščančjih prsi, bele ribe. Pomembno je, da se med dieto dobro počutite."

S svojim napredkom je zadovoljna tudi Jožica, saj je v prvem tednu izgubila 1,3 kilograma ter kar 3,5 centimetra v obsegu bokov. Zdaj ima točno začrtan cilj: "Končno bi se rada dobro počutila v svoji koži in se vpisala med bolj vitke." Čeprav ve, da je pot še dolga, se zaveda, da je 360° program Nupo najboljša pot do uresničitve tega cilja. "Prej nisem imela dovolj časa za prehranjevanje, zaužila sem premalo obrokov," je povedala. To je napaka, ki so jo pravzaprav delali prav vsi naši kandidati. Eden od glavnih ciljev Nupo 360° programa je ravno ta, da bodo v svoj vsakdan vpeljali zdrav način prehranjevanja, ki vključuje več zdravih obrokov dnevno.

"Ne bi imela rada več teh nevarnih napadov lakote, ki so me zdaj zaradi neredne prehrane najbolj tepli," se je strinjala tudi Nuška, ki se je že popolnoma navadila na nov način prehranjevanja šestih dietnih napitkov in juhic dnevno, ki že kaže rezultate, saj je izgubila 1,7 kilograma in kar 6,5 centimetra v obsegu pasu. Med kandidati pa je prevzela vlogo pozitivnega motivatorja, ki ji še kako dobro pristoji.

Vedno nasmejana Bernarda je v prvem tednu izgubila tri kilograme ter kar pet centimetrov v obsegu bokov, kar ji je dalo nov zagon za prihodnje tedne: "Počutim se super, nimam prav nobene krize." Njena želja, da bi splezala na Triglav, bo tako že čez nekaj mesecev več kot uresničljiva.

Cilj je torej znan in to je, kot pravi tudi Ana Kroflič, mag.farm., prava pot do zmage: "Treba je pametno izbrati način, biti močen in vztrajen ter slediti svojemu cilju."

Vsebino omogoča Nupo

Ne spreglejte