Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 14.14

8 let

Maja Martina Merljak očarana nad Kostariko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Voditeljica resničnostnega šova Paradise Hotel se je po nekaj dneh v Kostariki že povsem navadila na tamkajšnjo okolje. Predvsem jo navdušujeta narava in hrana.

Kostarika je država, ki je znana tudi po tem, da nima vojske, ponaša pa se z veliko biotsko raznovrstnostjo. Država obsega 51.100 kvadratnih kilometrov (ali približno dve Sloveniji in pol), na tem ozemlju pa je kar pet odstotkov vse svetovne biološke raznovrstnosti. Okoli 25 odstotkov površine Kostarike je zaščitene z narodnimi parki in posebnimi območji, kar je največ med vsemi državami na svetu. Kostariki je obenem uspelo zaustaviti krčenje gozdov, ki je bilo pred dvajsetimi leti na kritični ravni.

Čudovita narava je očarala tudi Majo Martino Merljak, ki je pred dnevi prispela na lokacijo snemanja resničnostnega šova Paradise Hotel – prvega slovenskega šova, ki bo posnet v tujini, gledalci pa ga bodo lahko spremljali jeseni na Planet TV.

Merljakova pravi, da jo je prijetno presenetilo že podnebje, navdušuje jo tudi hrana, ki večinoma temelji na slastnem in raznolikem sadju vseh barv ter ribah. "Vitaminov nam ne bo primanjkovalo, maščobnih kislin omega 3 pa tudi ne," pravi zadovoljno.

Kača, pred katero je treba bežati Hitro se je spoprijateljila tudi z legvanom, ki jo obišče vsako jutro in mu pravi "buddy". "Je zelo narcisoiden in rad pozira," je povedala o novem prijateljčku. Živahno okolje dopolnjuje tudi neprestano ptičje petje, ki je glasno in raznoliko. Vse živali sicer niso tako prijetne, saj so igralko in voditeljico opozorili pred nevarnostjo kač v okolici. "Pet vrst je strupenih, štiri se človeka bojijo, ena pa 'teče' za njim. Rešitev? Da si pač hitrejši," so ji povedali domačini.

Maja Martina je kljub razvajanju tudi po dolgem poletu v Kostariko ohranila svoj zdrav način življenja in se skoraj vsako jutro odpravi na tek mimo table, ki opozarja na prisotnost krokodilov v bližnjem meandru. "A rekli so mi, da se mi ni treba bati, saj res redko pridejo pokukat na makadamsko cestico."

Ne spreglejte